Kun jij je kwaaltjes koppelen aan je werkomgeving?

Regelmatig hoesten, af en toe een oorontsteking, gebrek aan energie, je futloos voelen en gebrek aan motivatie of inspiratie? Pijn in je oog? Op elk moment in huilen uitbarsten? Misschien kan jij dit lijstje nog wel verder aanvullen. Je hebt zoveel mogelijkheden, maar vaak houden we vast aan wat we hebben, door zekerheid. Maar is dit wel een zekerheid? En waarom houden we ons vast aan werk wat ons helemaal niet gelukkig maakt en zelfs kwaaltjes oplevert?

Droomde jij ervan om die Monteur te zijn? Of die Klantenservice medewerker? Die Manager? Waarschijnlijk ben je in deze positie gekomen omdat dit bedrijf jou daar nodig heeft. Maar hoe wil je in dit kader van het bedrijf toch jouw droom waarmaken? Een droom waarin je geen oorpijn krijgt, maar juist motivatie vindt! 

5 stappen om in beweging te komen op de werkvloer.

Stap 1: Onderzoek de link tussen hoe je je voelt en wat er speelt op je werk. Je staat elke ochtend op, wat is je gevoel op dat moment? Moet je naar je werk of mag je naar je werk? Tel je de dagen af tot het weekend of de vakanties? En speelt je oor of kies op voor bepaalde afspraken of taken? Jouw lichaam geeft je veel informatie over wat iets met je doet en hoe je je daarbij voelt.

Stap 2: Onderzoek waar je energie van krijgt op je werk. Sommige dagen duren eeuwig, maar wanneer je doet waar je goed in bent en doet waar je blij van wordt, vliegt de tijd voorbij. Wat zijn de momenten waar je naar uitkijkt? En welke collega’s geven je energie? Zijn er bepaalde taken waar je in uitblinkt of een opgeruimd gevoel van krijgt? Jouw humeur laat je weten waar je energie van krijgt!

Stap 3: Thema’s bepalen. Waar zit je energielek? Wanneer je als Klantenservice medewerker buikpijn krijgt zodra je een klant moet bellen, je als Manager merkt dat zodra je een medewerker aan moet spreken, je dit uitstelt en ontloopt, of wanneer je als Monteur bij iedere afspraak met tegenzin aanbelt.

En waar krijg je energie van? Wanneer je als Klantenservice medewerker blij wordt zodra je telefoon overgaat, als Manager inspiratie opdoet door analyses in beeld te brengen, of als Monteur voldoening ervaart wanneer de installatie werkt.

Stap 4: Maak een vertaalslag naar jouw werkomgeving. Nu je dit zichtbaar hebt gemaakt, kan je het praktisch maken. Is jouw energielek gekoppeld aan een nevenactiviteit? Ga dan na in een brainstorm met jezelf hoe de activiteiten waar je wel energie van krijgt een groter deel van jouw werkdag kunnen uitmaken.

Is jouw energielek de hoofdtaak van de functie die jij bekleedt? Dan moet je je afvragen of je wel op de juiste plek zit. Het kan helpen om hier met een buddy of coach over in gesprek te gaan.

Stap 5: Bepaal de tijdslijn. In geval van een neventaak kun je je afvragen: Wanneer kun je een taak bij een ander neerleggen? Of een gesprek met je manager plannen om mogelijkheden te bespreken?

Is het een hoofdtaak van jouw functie, bepaal dan met wie en wanneer je hierover het beste in gesprek kan gaan. Plaats de vervolgstappen ook in een tijdslijn.